Bijzonder: Libby na 15 jaar gevonden

Foto: Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

Libby komt uit Kreileroord. Haar eigenaren zijn haar 15 jaar geleden kwijt geraakt. Zij hebben vele zoekpogingen ondernomen om haar terug te krijgen maar tevergeefs. Tot ze in Amersfoort was opgemerkt door omstanders. Ze was heel zwak en haar vacht was erg vervilt. Hierdoor besloten de omstanders contact met ons op te nemen.

Omdat ze op het terrein van iemand anders lag kon de dierenambulance niet direct iets doen maar met de hulp van vele dierenliefhebbers werd de eigenaar van het bedrijf achterhaald en kon de dierenambulance haar vangen.

Gelukkig was Libby gechipt en goed geregistreerd! Zo konden we haar super blije en opgeluchte eigenaren snel bereiken en leerden we dat Libby al 15 jaar vermist was. Een mooi voorbeeld om te laten zien hoe belangrijk Chippen en Registreren is!

Wij hebben Libby naar het DBCA gebracht waar ze de nodige verzorging heeft gekregen.

Vanuit het DBCA hebben wij het volgende te horen gekregen:

“Het gezin heeft naast Libby nog vier, voor Libby onbekende, andere katten en een hond in huis. Ze vroegen zich daarom terecht af of Libby nog wel gelukkig zou worden als oude dame in een heel erg druk huishouden. Omdat wij dezelfde twijfels hadden hebben we na goed overleg met haar eigenaren besloten dat het voor Libby beter zou zijn als wij een nieuw, rustig huisje voor haar zoeken. Een moeilijke keuze want het liefst zouden ze Libby natuurlijk weer in huis nemen, maar met het oog op Libby haar geluk toch hiervoor gekozen.

Wij zullen Libby nu de (medische) zorg en liefde geven die nodig is. Morgen wordt ze gevaccineerd en gecontroleerd door de dierenarts. Verder zijn we druk bezig om ervoor te zorgen dat haar vacht weer helemaal netjes en uit de knoop gehaald wordt. Omdat we niet weten of Libby na haar 15 jaren op straat medische problemen heeft opgelopen weten we nog niet wanneer ze plaatsbaar is. Blijf bij interesse daarom goed onze website en www.ikzoekbaas.nl in de gaten houden. Wanneer zij daarop verschijnt kan ze geadopteerd worden en worden aanvragen in behandeling genomen.”

bron: https://www.facebook.com/DBCAmersfoort/posts/3473373922742994

Reacties zijn gesloten.