Vermist & gevonden

Als u een huisdier vermist of gevonden heeft moet u dit altijd melden bij de Amivedi.  Amevedi beschikt over meerdere meldpunten. Voor Amersfoort en omstreken belt u 088 – 006 46 71.

amevedi_logo_topAMIVEDI-NEDERLAND is de werknaam van Stichting Amivedi, een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland.

Voor meer informatie zie www.amivedi.nl

Wanneer Amivedi inschakelen

Als u een huisdier gevonden heeft waarvan de eigenaar nog niet bekend is of als u uw eigen huisdier vermist. (dit kan een kat of hond zijn, maar ook konijnen, cavia´s etc). Geef altijd een goede omschrijving van het dier door en ook een goede omschrijving van de vindplaats of de plaats waar het dier voor het laatst gezien is.

Mocht er bij u in de buurt een kat rondlopen die u niet bekend voorkomt, meld dit allereerst bij Amivedi om te zien of de kat vermist wordt. Mocht er nog geen eigenaar bekend zijn, probeer dan een wollen touwtje om te doen met uw telefoonnummer erop vermeld en de vraag: “wie ben ik”, zodat de eventuele eigenaar weet dat zijn/haar kat rondzwerft. Mocht het zo zijn dat dezelfde kat na 4 dagen nog steeds dat wollen touwtje om heeft, dan kunt u de dierenambulance bellen om de kat op te komen laten halen. Geef het dier geen eten, want dan komt het iedere keer weer terug.

De procedure bij de overige huisdieren is dat u het dier zo´n 2 uur bij u houdt. Vaak is gebleken dat de eigenaar zich binnen deze tijd alweer gemeld heeft via Amivedi. Mocht dit echter niet het geval zijn, dan kunt u de dierenambulance bellen en komen zij het dier ophalen en brengen het naar een opvangadres.

Mocht u via Amivedi vernemen dat uw huisdier overleden is a.g.v. bijvoorbeeld een aanrijding, dan kunt u contact opnemen met de dierenambulance om een afspraak te maken voor identificatie van uw huisdier. Overleden huisdieren worden altijd minimaal 4 weken door de dierenambulance bewaard, om de eigenaar in de gelegenheid te stellen zijn huisdier weer terug te vinden.

Registratienummer

amevedi_stokskesmini

Veel honden en katten hebben een chip. Chippen gebeurt door een chip onder de huid bij het rechter schouderblad te plaatsen. Zo’n chip is net zo klein als een rijstkorreltje. Met een apparaat kan je het nummer aflezen. Al deze nummers zijn geregistreerd, zodat op deze manier de eigenaar teruggevonden kan worden.

Als een dier gevonden is, wordt dus eerst gekeken of het dier getatoeëerd of gechipt is. Als dat zo is, dan kan de landelijke databank gezelschapsdieren gebeld worden en kan deze vertellen wie de eigenaar van het dier is.

amevedi_banner_chip

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.