Ingezonden verhaal van collega: Louis – Eigenwijze zwerfkat in Liendert!

“Op 10 juni kregen we een melding over een gewonde zwerfkat die in Liendert rondliep. Wij namen een kijkje en zagen inderdaad een grote jongen zitten die aan het signalement voldeed. Tot onze schrik miste hij de de helft van zijn oor en had hij duidelijk hulp nodig!”

Om te peilen of we hem konden benaderen hebben we hem verleid met een bakje overheerlijk nat voer. Het voer lustte hij wel, maar dichterbij komen mochten we niet! In overleg met het DBCA hebben we een vangkooi gehaald en zijn we weer naar de gewonde vechtersbaas gereden.

Omdat hij het eten zo lekker vond besloten we eventjes te wachten. Hij had een plekje van de buurtbewoners gekregen en daar lag hij als een echte troste stadstijger uit te rusten van al zijn avonturen. Dat we de vangkooi neerzetten was wat vreemd, ‘hoe durven ze, deze rare mensen met hun fel gekleurde jassen!’ Na een kwartiertje wachten won de geur van het voer het van zijn middagdutje en hoppa, we hadden hem! Snel naar het DBCA, want onze stadstijger was niet blij. Daar wordt hij gelukkig wel geholpen aan zijn verwondingen. En stiekem was het mandje bij het DBCA ook wel heel fijn, want daar plofte hij gelijk in!”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.