Historie

De Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken werd bij notariƫle akte opgericht op 4 augustus 1997. De Dierenambulance is ooit gestart als een particulier initiatief. Vervolgens is het ook nog voor een korte periode in eigendom van de Dierenbescherming afdeling Amersfoort geweest.

De Dierenambulance in onze regio heeft in de loop der jaren diverse gezichten en organisatievormen gekend. Hieronder een beknopt overzicht.

Van 1990 tot 1996

De Dierenambulance wordt opgericht door Jet Vermeulen, eigenaresse van Dierenpension Camping Kennels. Samen met haar personeel wordt de taak uitgevoerd.

Van 1996 t/m 1997

De Dierenambulance wordt overgenomen door de Dierenbescherming afdeling Amersfoort.

Vanaf augustus 1997 tot 2000

De Dierenambulance is een zelfstandige stichting geworden en wordt bestuurd door een 5-koppig bestuur. Door deze vorm zijn er meer mogelijkheden om de Dierenambulance te maken tot een volwaardige hulpinstantie in onze regio

Vanaf 2000 t/m heden

De Dierenambulance is uitgegroeid tot een gedegen organisatie en beschikt over meer dan 30 enthousiaste vrijwilligers. Er zijn diverse werkgroepen opgericht, die zich allen richten op een specifieke taak in de organisatie.

De Stichting Dierenambulance heeft als basis een ruimte binnen het gebouw van DBCA (Dieren Beschermings Centrum Amersfoort) aan de Loes van Overeemlaan 8 te Amersfoort. Dit ligt nabij het voormalig kamp Amersfoort.

Reacties zijn gesloten.