Canadese gans met gebroken vleugel

Bron: Dierenambulance Amersfoort

Op 23 januari 2021 kreeg de Dierenambulance een melding binnen op de Vuursalamander in Amersfoort. Een Canadese gans zou een gebroken vleugel hebben.

We zijn ter plaatse gegaan en zagen dat de gans niet kon vliegen. Zijn vleugel stond omhoog en het was ons meteen duidelijk dat de gans echt hulp nodig had. De uitdaging zat hem echter in het feit dat de gans in het water lag, waardoor we er moeilijk bij konden komen. Deze klus was duidelijk: hier hadden we hulp bij nodig. Omdat de gans op het water bleef of steeds het water inging als we hem benaderden, hebben we de brandweer ingeschakeld.

De helden van de brandweer gingen te water en in een goede samenwerking hebben we de gans in een hoek kunnen drijven. De gans klom de kant op en een van de Dierenambulance medewerkers vloog op hem af. Helaas was de gans te snel en schoot zo een ander deel van het water in. Deze truc moesten we zien te herhalen, echter was het andere water een stuk groter dan waar hij eerst in zat. Over het water liep een pad van allerlei ronde blokken. Die waren ook nog eens glad en zaten onder de vogelpoep. Vanuit het water dreef de brandweer de gans naar ons toe, waardoor wij staand op een van de ronde blokken een schepnet over de gans heen konden leggen. Yes, nu hadden we hem te pakken!

Op deze stapstenen hebben de medewerkers de gans kunnen pakken Bron: Google

We maakten de gans klaar voor een veilig vervoer en reden heel snel naar de Vogelopvang in Soest. Daar vertelden ze ons dat ze verwachten dat de gans goed zal herstellen.

Bij deze willen wij de buurtbewoners bedanken voor hun bezorgdheid en het juiste handelen. Ook de brandweer willen we van harte bedanken voor hun inzet. Zonder hun hadden we de gans niet kunnen vangen. Door deze samenwerking hebben we de gans een goede behandeling kunnen geven en hopen we hem binnenkort weer uit te mogen zetten!

Reacties zijn gesloten.