Een slang gevonden op de vuilstort Smink

Collega’s hebben op donderdag 25 maart een melding gehad over een slang die gevonden was bij de vuilstort Smink. Bij aankomst wisten de collega’s niet direct wat voor soort slang het betrof, maar één ding was direct duidelijk: “De slang komt niet voor in ons klimaat”. Met deze constatering hebben zij direct geschakeld met Rob Dumont van de reptielen opvang Zwanenburg.

Rob gaf aan dat het ging om een Adderringslang. Deze slangen komen voor in het Zuid-Westelijk gebied van Europa, waar het klimaat een stuk warmer is. In Nederland komt deze slang daarom ook niet in het wild voor. De slang is vermoedelijk ontsnapt. We konden in actie komen!

De slang is gelukkig niet giftig, toch wil je een beet altijd voorkomen. Met de juiste instructies van Rob hebben de collega’s de slang in de bak kunnen krijgen. De collega’s konden tussendoor snel even een foto maken van het dier. Is het geen plaatje?

Diezelfde avond heeft Rob de slang opgehaald om zo het dier de nodige zorg te geven.
Wij als Dierenambulance Amersfoort zijn blij met zulke samenwerkingsacties. Hierdoor kunnen we snel de juiste stappen nemen om erger leed voor zowel het dier, als de omgeving te voorkomen.


Reacties zijn gesloten.