Hond gebeten! Dat vereist snel schakelen en samenwerken!

Dierenambulance Amersfoort bij de Vallei

Op de vroege ochtend van 1 maart kregen de collega’s van de dierenambulance een bijzondere oproep van de Brandweer. Er zou een hond gebeten zijn door een andere hond. De gewonde hond zou in het water zijn beland en later zelfs verdwenen te zijn. Met deze berichtgeving gingen onze collega’s naar de locatie.  

Daar aangekomen, zagen ze de Politie rond het meer rijden en hebben zij de hond die gebeten heeft te pakken gekregen. Daarop kon die eigenaar geïnformeerd worden over de situatie.

Het was vervolgens zaak om snel naar de gewonde hond te zoeken. Na enige tijd kwam een verlossend bericht dat de hond zelf uit het water is gekropen naar huis is gelopen. De collega’s zijn toen naar het huis gegaan en zagen de hond met erge bijtwonden. Nadat de eerste hulp toegepast was, hebben zij direct contact gelegd met de Vallei in Woudenberg. De collega’s konden direct terecht. Samen met de eigenaresse van de hond zijn ze naar de Vallei toe gereden en is de hond behandeld aan zijn verwondingen.

Meldingen van deze aard komen gelukkig maar zelden voor. Echter doet het ons erg goed om op deze manier onze bijdrage te kunnen bieden om, in dit geval, de hond van juiste zorg te kunnen voorzien. Daarbij is de samenwerking met Politie, Brandweer maar vooral ook van het diergeneeskundig centrum de vallei noemenswaardig.  Zij hebben zich direct over de hond ontfermt en de juiste stappen genomen om snel te kunnen handelen. Daar zijn wij erg dankbaar voor.

Reacties zijn gesloten.