Overleden

Wat te doen als uw huisdier is overleden

Er zijn verschillende mogelijkheden wat u met uw huisdier kunt doen als deze is overleden:

  • Zelf uw huisdier in uw tuin begraven
  • Uw huisdier laten cremeren
  • Uw huisdier laten begraven
  • Laten afhandelen door de dierenambulance; oftewel destructie

Cremeren

Sinds 1978 is het in Nederland toegestaan om een huisdier te laten cremeren. Als u uw dier wil laten cremeren kan dat bij dierencrematorium Naarden.

Mocht u hiertoe besluiten kunt u contact opnemen met de Dierenambulance. Zij komen uw huisdier dan ophalen en nemen contact op met het crematorium in Naarden. Naarden neemt dan weer contact met u op om afspraken te maken voor een datum.

Er zijn verschillende crematie verzorgingspakketten beschikbaar. De dierenambulance heeft voor u hierover een brochure die u rustig thuis kunt doorlezen.

Begraven

klaverweide_hoevelakenOok is het mogelijk dat u uw huisdier laat begraven op een speciaal hiervoor ingerichte huisdierenbegraafplaats. In onze regio is dat Dierenbegraafplaats Klaverweiden in Hoevelaken.

Mocht u hiertoe besluiten neem contact op met de dierenambulance. Zij komen uw huisdier ophalen en nemen contact op met Klaverweiden. Klaverweiden op zijn beurt neemt contact met u op voor verdere afspraken.

Ook van begraafplaats Klaverweiden zijn er brochures in de dierenambulance beschikbaar die u rustig thuis door kunt lezen.

Dode natuurdieren

Ook dode natuurdieren worden door de dierenambulance opgehaald.

Reacties zijn gesloten.