Overleden

Wat te doen als uw huisdier is overleden

Er zijn verschillende mogelijkheden wat u met uw huisdier kunt doen als deze is overleden:

  • Zelf uw huisdier in uw tuin begraven
  • Uw huisdier laten cremeren
  • Uw huisdier laten begraven
  • Laten afhandelen door de dierenambulance; oftewel destructie

Cremeren

Sinds 1978 is het in Nederland toegestaan om een huisdier te laten cremeren. Als u uw dier wil laten cremeren kan dat bij dierencrematorium Naarden.

Mocht u hiertoe besluiten kunt u contact opnemen met de Dierenambulance. Zij komen uw huisdier dan ophalen en nemen contact op met het crematorium in Naarden. Naarden neemt dan weer contact met u op om afspraken te maken voor een datum.

Er zijn verschillende crematie verzorgingspakketten beschikbaar. De dierenambulance heeft voor u hierover een brochure die u rustig thuis kunt doorlezen.

Begraven

klaverweide_hoevelakenOok is het mogelijk dat u uw huisdier laat begraven op een speciaal hiervoor ingerichte huisdierenbegraafplaats. In onze regio is dat Dierenbegraafplaats Klaverweiden in Hoevelaken.

Mocht u hiertoe besluiten neem contact op met de dierenambulance. Zij komen uw huisdier ophalen en nemen contact op met Klaverweiden. Klaverweiden op zijn beurt neemt contact met u op voor verdere afspraken.

Ook van begraafplaats Klaverweiden zijn er brochures in de dierenambulance beschikbaar die u rustig thuis door kunt lezen.

Overleden natuurdieren

Ook overleden natuurdieren worden door de dierenambulance opgehaald. Wel gaan meldingen over levende dieren voor die van overleden dieren in verband met de urgentie ervan.

Reacties zijn gesloten.