Hagedis (baardagaam) gevonden in Amersfoort!

De baardagaam komt bij van een koud avontuur!

Op 21 januari 2020 begon de nachtdienst net even anders!
De dierenambulance werd rond 22:00 gebeld door een mevrouw die haar hond uitliet en wel iets heel vreemds tegenkwam. Toen de mevrouw langs een speeltuintje liep in de wijk Kruiskamp zag ze een baardagaam zitten.

Deze tijd van het jaar is erg koud voor een baardagaam. De mevrouw nam het dier mee naar binnen en belde ons op. Op dit late tijdstip was Dierenbeschermingscentrum Amersfoort (DBCA) al gesloten, waardoor onze collega besloot de baardagaam mee naar huis te nemen. Daar werd het dier in een verwarmde kamer gezet om bij te komen. De volgende dag werd de baardagaam naar het DBCA gebracht, waar een volledig ingericht terrarium klaarstond.

Het is uniek dat een baardagaam hier is gevonden. Een baardagaam is een hagedis die vooral voorkomt in woestijnachtige gebieden. We vermoeden dan ook dat hij is ontsnapt aan de aandacht van de eigenaar. We zijn erg blij dat de mevrouw in kwestie snel actie ondernam en ons heeft gebeld. Volgens het DBCA maakt de bardagaam het goed en zijn ze hard op zoek naar een mooi plekje voor dit bijzondere dier.

Link Amivedi

Reacties zijn gesloten.