Een bijzondere melding op oudjaarsavond

bron: https://snelnieuwsamersfoort.nl/2020/12/31/teckel-vast-in-betonnen-buis/

Om kwart over zes op oudjaarsavond kregen we een bijzondere melding. Een gezin was met de honden in het bos aan het wandelen. Het was rustig en de honden, een teckel en een herder, waren lekker aan het spelen met de bal. Plots was de teckel nergens meer te bekennen. Na veel roepen en zoeken ontdekten ze een grote kuil, waarvan ze vermoedden dat de teckel erin was gekropen. Ze hoorden hem inderdaad blaffen in de buurt van de kuil.

Snel werden er thuis scheppen en ander tuingereedschap gehaald om de hond te kunnen bevrijden. Zelfs de herder hielp mee met graven. Ze stuitten op een stenen buis, waarschijnlijk een oude rioolbuis waar een gat in zat. En jawel: het piepende geluid van de bange teckel werd steeds luider! De man van het gezin probeerde met een bijl de buis te bewerken, maar de bijl begaf het. En het gegraven gat was nog niet groot genoeg om de teckel te kunnen bevrijden. Op het moment dat wij gebeld werden waren ze inmiddels al twee uur bezig, was het donker geworden en ook de temperatuur begon te dalen.
Helaas hadden wij ook niet het juiste materiaal in de bus om de buis verder open te krijgen. We besloten de hulp van de brandweer in te schakelen. Terwijl we wachtten op de brandweer bleven we met licht schijnen in de buis en riepen we naar de teckel, om hem gerust te stellen. Ineens zagen we hem door het gat heen! De eigenaresse kon hem bij zijn nekvel grijpen, maar het gat was te klein om de  teckel helemaal te bevrijden. Hij trok zich terug en gromde naar ons. Het zat echt niet mee..
Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse. Met een zaklamp en camera keken ze in het gat waar inmiddels niks meer te zien was, de teckel was weer verder in de buis gekropen. Ondertussen werd materiaal gehaald om het gat groter te kunnen slaan. Zouden we nu dan echt de hond kunnen bevrijden? De mannen sloegen het gat groter en eindelijk kon de teckel uit zijn benarde positie bevrijd worden! Uit de andere kant van de kuil schoot een das naar buiten. Daar was de teckel dus achteraan gegaan! De eigenaren waren ontzettend blij met de goede afloop. Dit was een oud & nieuw om nooit te vergeten…

Zie ook het artikel op Snel nieuws Amersfoort
Reacties zijn gesloten.