Hoveniersbedrijf schiet dierenambulance te hulp

Op 19 juli heeft de dierenambulance een melding binnengekregen van een zwaluw die vast zat aan de zijkant van een woning. Onze collega’s twijfelden geen moment en gingen ter plaatse. Daar aangekomen zagen ze dat het toch wel erg hoog was om er zelf bij te kunnen.

Bovenin de nok van de woning zitten diverse ingangen waar zwaluwen zich graag nestelen. Deze zwaluw had zich in de nesten gewerkt.

Op zulke hoogtes vertrouwen wij normaliter op onze helden van de brandweer, maar zij waren op dat moment druk met de erg heftige brand in Soesterberg. Onze collega’s dachten: Wat nu? Waarop ze tegen elkaar zeiden: laten we kijken wat de kracht van Facebook is!

Zo gezegd zo gedaan. Er werd een oproep geplaatst en daar kwam al heel gauw een antwoord. Van Rijnsoever B.V. (www.vanrijnsoeverbv.nl) wilde wel te hulp schieten. Zij hadden een hoogwerker waarmee we bij de vogel konden geraken en hem konden bevrijden!

Met deze bijzondere samenwerking willen wij Van Rijnsoever B.V. hartelijk bedanken! Zonder hen had het dier nog langer vastgezeten en het misschien niet overleefd.

Reacties zijn gesloten.